téma měsíce ledna 2009

KrNet již 6 let podporuje stránky s křesťanskou tématikou

20. 1. 2010 21:05
Rubrika: ze zákulisí | Štítky: tema:krestanske-weby

KrNet je občanské sdružení, které vzniklo se záměrem podporovat webové stránky s křesťanskou tématikou.

 


 

Webhosting

Největším projektem sdružení je webhosting farnost.cz. Hostuje na něm přes 80 farních webů a další tři desítky využívají přesměrování. Dále webhosting využívá přes 60 mládežnických aktivit. Webhosting je poskytován za dobrovolný příspěvek podle systému, kdo má, ten dá kolik může a přijde mu vhodné. Tak se již několik let daří financovat server a různé domény.

Při webhostingu je možné vybrat z adres ve tvaru neco.farnost.cz, .signaly.cz, .dekanat.cz, .vikariat.cz a .spolco.cz.

Pokecy věřících informatiků

Další z aktivit jsou pravidelné setkání věřících informatiků či nově webdesignerů, programátorů a webmasterů, které jsou zaměřené na poznání stejně "střelených" lidí ;o) Na prvním setkání se poznalo několik programátorů, kteří spolu následně během několika měsíců rozjeli signály.cz, které využívaly až donedávna některých služeb sdružení.

více o nejbližších pokecech na http://krnet.krestane.cz/novinky/pokecy2010jaro.html

Přednášky

Novinkou je pokus o přednášky na aktuální témata - první dvě se mají zabývat facebookem a jeho využitím pro farnosti, sbory a křesťanské organizace.

více na http://krnet.krestane.cz/novinky/facebook.html

křesťané.cz

Portál křesťané.cz měl původně být webem shrnující dění na křesťanském internetu. Protože se ale autoři začali věnovat vývoji webu signály.cz, je tento web pouze agregátorem zpráv z několika křesťanských webů. Má také zastaralý rozcestník. Tento portál čeká na někoho, kdo by dokázal využít potenciál této zajímavé domény.

Odkazy

Zobrazeno 2318×

Komentáře

HejTi

Byly pokusy o křesťanský vyhledávač, myšlenka rozcestníku křesťanských médií (ze kterých se alespoň realizovala ta online)... ale momentálně se tomu nikdo nevěnuje...

Václav Plíhal

Předpokládám, že na doménu krestane.cz si brousí zuby vícero bezzubých utopických vizí.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.